Veiligheid

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en is misschien wel het allerbelangrijkste waar wij als organisatie, maar ook u mee te maken hebben tijdens de Motortoertocht Vught. Derhalve worden door ons de volgende maatregelen getroffen:

Zoals elk jaar rijden we ook dit jaar baksteensgewijs:

Daar waar nodig (met name op smalle wegen) rijden we achter elkaar. Let op: zorg er voor dat u voldoende afstand houdt. Niet alleen om aanrijdingen te voorkomen, maar ook om de motorrijders van het begeleidingsteam, de Marechaussee en de Organisatie, de gelegenheid te geven om weer naar de kop van de stoet te rijden.
De toertocht zal worden verreden onder begeleiding van de plaatselijke politie en marechaussee, welke worden ondersteund door meer dan 25 verkeersregelaars, al naar gelang het aantal deelnemende motoren. Samen zullen zij zorgdragen voor het afzetten van verkeerskruisingen en wegen, zodat de toertocht als één geheel kan vertrekken en de route vervolgen. Afgelopen jaren reden er gemiddeld 225 motoren met 175 duopassagiers mee.
Let op de passagier van de motor voor u. Indien u het vermoeden hebt, dat er iets mis is met de passagier, aarzel dan niet en waarschuw de motorrijder voor u.
De duopassagiers worden door de organisatie, in samenwerking met de zorginstellingen, ingedeeld op de voor de betreffende persoon meest geschikte motor. Het is dus belangrijk, dat u bij deelname, op het inschrijfformulier duidelijk aangeeft, wat voor soort motor u rijdt.
Uiteraard dient iedereen (dus ook trikerijders!) een helm te dragen. Deelnemers met extra helmen verzoeken wij deze dan ook op de dag van de toertocht mee te nemen.
Omdat wij niet verantwoordelijk kunnen zijn voor eventuele ongevallen, raden wij de motorrijders aan na te gaan, of men een opzittende verzekering heeft afgesloten, zodat men ook tijdens de toertocht is verzekerd tegen schade. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
E.H.B.O. en mensen van de zorginstellingen, zullen tijdens de toertocht achteraan meerijden, voor eventuele calamiteiten onderweg. Ook voor motorische problemen zal een motorambulance aanwezig zijn.
In verband met de veiligheid, houden we op de helft van de tocht een pauze om even op adem te komen en een sanitaire stop te maken. Iedereen zal hierbij worden voorzien van een drankje.

NB. De organisatie van de Motortoertocht kan niet aansprakelijk worden gesteld bij diefstal, schade, ongeval of iets van dergelijke aard, naar, van, of tijdens haar evenement.