Alles loopt iets te gesmeerd…. (2008)

Dit jaar gaat alles wat anders dan anders. Mijn vertrouwde verhuurbedrijf heeft geen trike beschikbaar tijdens de tocht der tochten. Dus heb ik een ander bedrijf gebeld. Gelukkig hadden die nog wel een trike beschikbaar.

Op zaterdag avond de trike opgehaald en voor de laatste keer naar Nuland gereden, volgend jaar wonen er andere mensen in het huis van mijn moeder dus zal ik daar niet meer naar toe hoeven te rijden. De trike in de garage gezet en een rustige avond gehad. Op zondagochtend zag het weer er goed uit, dus ik trek mijn pak aan en rijd de trike achteruit de garage uit. Karin komt nog even naar buiten met Nirak om me uit te zwaaien en vraagt of die plas olie er al lag.

Bleek uiteindelijk dat een van de keringen van de achteras niet helemaal deed wat hij moest doen en dus met flinke regelmaat druppels olie het wiel in liet lopen. Toch maar even gebeld met de verhuurder, het laatste wat ik wil is tijdens de rit langs de kant komen te staan met een passagier vanwege een technisch mankement…

Gelukkig kon op tijd een andere trike worden gebracht zodat ik toch zonder problemen aan de rit kon beginnen. Als laatste sluit ik aan in de rij van de zijspannen en trikes. Als komend jaar nog meer mensen met meer dan twee wielen zich in gaan schrijven (en ja dat verwacht ik wel!) dan is zelfs de speciale oprit voor de zijspannen en trikes vol! Het gaat echt de goede kant op.

Dit jaar was het tweede jaar dat we op de nieuwe plek zouden starten. Het was duidelijk dat er flink wat aan de weg was getimmerd het afgelopen jaar. Er waren veel meer kraampjes dan vorig jaar en al aan het begin van de rit stond het vol met mensen. Top om te zien hoeveel mensen er langs de hele route stonden. Dat zal wel te maken hebben met de aandacht die we o.a. op Avulo hebben gekregen. Twee zaterdagen achter elkaar is er uitgebreid gesproken over deze tocht.

De hele rit hebben we heerlijk kunnen rijden. Het weer was perfect, niet te warm, droog wat wil je nog meer?
Nou ik weet wel wat: dat het jaar al weer voorbij is zodat we weer kunnen gaan rijden!

Joost van den Biggelaar