15 keer Motortoertocht Vught (2009)

15 keer Motortoertocht Vught, 15 geweldige ritten voor geweldig veel mensen. Voor mij niet de 15e keer maar volgens mij de 10e rit, of was het nou de 9e?

De laatste jaren rijd ik mee op een trike, dit jaar ging me dat niet lukken. Voor het eerst ben ik naar Assen gereden voor de TT en dan wordt het wat moeilijk om voor 19:00 uur een trike op te halen. Dus maar weer eens ingeschreven met de motor. De dag begon wat bewolkt, maar voor de TT werden stevige buien en onweer voorspeld. Die waren ook niet gekomen dus ik vond het niet verontrustend.

Ruim op tijd was ik in Vught, even bijgekletst met wat oude bekenden en me ingeschreven. Een kwartier voor de start had ik mijn passagier nog steeds niet gezien dus ik ben maar even gaan informeren bij de organisatie. Helaas had hij zich nog niet ingeschreven en ook na de start was er nog geen teken van mijn passagier dus ik ben met een lege plek vertrokken.

Het voelt vreemd om zo in je eentje te rijden. Net alsof je niet thuis hoort in de stoet…
Kennelijk vond mijn motor dat ook. Vlak voor we Gemonde binnen reden klinkt er een flinke knal uit mijn linker uitlaat. Nou heb ik wel eens vaker backfire gehad, alleen nog nooit met mijn C-tje dus ik hou mijn oren even extra open. Bij het terugschakelen voor een bocht valt de motor stil, snel doorgestart maar bij de volgende keer dat ik de koppeling inknijp is het weer raak. En de motor loopt minder lekker. Dus ik verlaat de stoet en doe een eerste inspectie: niets zichtbaar maar er is duidelijk te horen dat er iets mis is bij de linker cilinder. Waarschijnlijk ligt er een klep uit. De wegenwacht denkt er hetzelfde over dus ik kom iets anders thuis dan verwacht: op een trailer van de wegenwacht…

Morgen richting garage voor de definitieve diagnose.

Het goede nieuws is dat de eerste foto’s inmiddels binnen zijn! Ilona bedankt voor de serie !

Joost van den Biggelaar